Monday 22 February 2010

farkasok

mivel zenekari szinten közkedvelt a norvég Ulver, így koncertjüket is vártuk. részemről ezek jutottak eszembe a szombat estéről:
- nem értem Garmot, miért húzódozott eddig a színpadtól, egész elképesztően jól énekel élőben is (pedig akár effektek mögé is bújhatott volna, nem tette). számomra vitathatatlanul ő a mostani mezőny legjobb énekese.
- a zenekar jól össze volt rakva, élőben úgy látszik a Perdition City hangzását hozzák, furcsa volt más lemezes nótákat ebben hangszerelésben hallani. voltak nóták, melyeknek ez kimondottan jót tett (Little Blue Bird, Operator, Porn Piece)
- Daniel O'Sullivan (ő a Guapoból ismerős) jelenléte kimondottan jót tett a csapatnak és a koncertnek is. három hangszert felváltva kezelni, ráadásul ilyen zongora tudás mellett, nagyon kemény. amennyire meg tudtam ítélni, gitáron nem mutatott sokat (pl Operator szólói végig samplerről mentek)
- nekem talán az tetszett legjobban, hogy egyrészt sallangmentesen kiálltak és úgy játszottak, ahogy tudnak (nagyon jól). másrészt ez a műsor így egyben teljesen rendben van, persze hasraesni sem kell tőle. biztos vagyok benne, hogy nem kell magasztalni, viszont az értékeit el kell ismerni.
- jól jött volna pár nyugágy és egy kiürített nézőterű A38

íme egy ízelítő felvétel, mire képesek élőben:

No comments:

Post a Comment